کد خبر 114980
۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
برگزاری نشست خبری معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی

نشست خبری معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی با موضوع تبیین سیاستها، اولویت ها و برنامه های حوزه مشارکت اجتماعی سازمان های مردم نهاد امروز در وزارت کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ کمال اکبری معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد از پایه های توسعه کشور هستند، گفت: حمایت و توسعه سازمان ها در قالب حمایت معنوی، حمایت قانونی و ایجاد بسترهای مناسب برای فعالیت سازمانهای مردم نهاد و جلب مشارکت های اجتماعی است.
اکبری افزود: وجه دیگر، نظارت بر سازمانهای مردم نهاد است که به صورت دقیق و موثر اتفاق می افتد برای اینکه مردم نسبت به سازمانهای مردم و موسسات و خیریه ها اعتماد بیشتری داشته باشند و همکاری مناسبتری را با این سازمانها داشته باشند.
وی ادامه داد: موارد حمایتی که مورد نظر وزارت کشور بوده و در حوزه اجتماعی انجام شده است؛ یکی نقش سازمانهای مردم نهاد در مداخله گری اجتماعی و انجام طرح های مختلف از سوی سازمانهای مردم نهاد و موسسات است که به کمک نهادهای دولتی به ویژه در حوزه اجتماعی انجام شده است.
اکبری گفت: با توجه  به اینکه کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی و افزایش نشاط و امید اجتماعی در دستور کار حوزه اجتماعی وزارت کشور بوده این امر مورد توجه سازمانهای مردم نهاد است، ضمن اینکه خودشان برنامه های گسترده و متعددی داشتند کارهای بزرگی انجام دادند اما با مشارکت در طرحهای کشور که از طریق سازمانهای دولتی، استانداری ها و فرمانداری ها به آنها ارائه شده است، با همراهی 450 تشکل در سال گذشته بیش از 522 طرح، از طریق سازمانهای مردم نهاد به صورت خاص انجام شد. که این طرح ها به جز روند کاری خودشان است که در حال انجام است.
معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی گفت: از جمله دغدغه های مهمی که در ماههای گذشته در حوزه سازمانهای مردم نهاد مورد توجه بوده است در حوزه جوانان است که این مسئله با تفاهم نامه جدید که بین دو وزارتخانه کشور و ورزش و جوانان توسط وزرای محترم امضا شد و دستور العمل اجرایی که تهیه و به تمام کشور ابلاغ شده است و انشاءالله به خوبی اجرا می شود در راستای توسعه فعالیت های اجتماعی جوانان که بتوانند به صورت قانونمند و موثر در فعالیت های اجتماعی حضور پیدا کنند و مهمترین نکته تسهیل روند صدور پروانه برای سازمانهای مردم نهاد جوانان است که بتواند بدون مشکل فعالیت خود را به صورت رسمی انجام دهند.
وی با اینکه از اول سال تا کنون 30 جلسه  هیئت نظارت کشور را داشتیم و تمام استانها و شهرستانها را بر اساس تقاضاهایی که وجود داشته انجام دادند و امسال از ابتدای سال  2 هزار و 388  تقاضا در سطح کشور برای ایجاد سازمانهای مردم نهاد و موسسات واصل شده است، گفت: که مجموعاً 771 درخواست تایید شده 884  درخواست در حال ویرایش است و اشکال آنها برطرف شود  مجموعاً تا کنون 144  مجوز  از ابتدای سال تا کنون صادر شده و بیش از 700 مجوز هم در حال انجام روال کارهایشان هستند و به زودی بر اساس پیگیری های خودشان انجام می شود چراکه بعضی جاها نیاز به ارائه مدارک توسط خودشان است.
وی افزود: تلاش بر این بوده است که هیئت نظارت کشور به صورت هفتگی در سطح ملی جلساتش تشکیل شود و تقریباً تقاضای بدون بررسی نداریم و هیچ تقاضایی بیش از 10 روز در نوبت رسیدگی قرار نمی گیرد.
اکبری حوزه نظارت بر سازمانهای مردم نهاد و موسسات را از نکات مهم دانست و افزود: نظارت دقیق و موثر است که می تواند برای ما و کشور دستاوردهای بزرگی داشته باشد، واین امر باعث شده است برخی از موسسات عملکرد خوبی نداشتند و یا منافع مردم را رعایت نکردند با ترتیبات قانونی از طریق تذکر شفاهی، سپس تذکر کتب بعد از آن دعوت به هیئت نظارت و دادن تذکر و هیئات نظارت در سطح کشور و پس از آن توقف موقت پروانه و سپس دائم ونهایتاً معرفی به دستگاههای قضایی برای صدور لغو مجوز .
وی ادامه داد: در سطح کشور در سال 97 سه لغو مجوز و در سال 96 هفت مجوز سازمانهای مردم نهاد ملی لغو شده است. مردم آگاه باشند برخی سازمانها با اینکه لغو مجوز شدند  متاسفانه فعالیت می کنند، به عنوان مثال انجمن خیریه حمایت از بیماران  کلیوی کشور در سال 93 لغو مجوز شده و اعلام رسمی شده است و حق فعالیت ندارد  اما گزارشاتی بوده است که در بعضی جاها افراد تشویق به فعالیت در این انجمن شده اند.
اکبری خاطر نشان ساخت: مردم برای اطلاع  کامل از سازمانهای مردم نهاد به پرتال وزارت کشور مراجعه کنند و یا می توانند تماس بگیرند با شماره 88950017 و 18 معاونت مشارکت های اجتماعی. ، همچنین در حوزه استانی می‌توانند با فرمانداری‌ها واستانداری‌ها در همین حوزه ارتباط داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha